Podaljševanje trepalnic v Renaissance lepotnem salonu

9 May 2016


Pozdravljene lepotičke 
Danes imam za vas nekoliko drugačno objavo, ki upam, da vam bo všeč.
Podaljševanje trepalnic je že kar nekaj časa pravi hit, za katerega se odloča vse več žensk. Zakaj? Ker s postopkom podaljševanja trepalnic naše trepalnice zgledajo bolj goste, daljše in zapeljive, to kar si želi vsaka ženska. Sama sem bila s svojimi trepalnicami vedno zadovoljna in nisem čutila potrebe po podaljševanju, saj sem mislila, da tega enostavno ne potrebujem. Nekaj časa nazaj pa sem dobila priložnost, da si podaljšam trepalnice v Renaissance lepotnem salonu v Ljubljani. Svojo izkušnjo sem skrbno dokumentirala s slikami in tudi kratkim videjem, ki si ga lahko ogledate spodaj. Še pred tem pa nekaj dejstev o podaljševanju.


V lepotnem salonu imajo dve tehniki podaljševanja, in sicer "ena na ena" ter Volumation. Razlika med tema dvema je, da pri tehniki ena na ena na vsako naravno trepalnico nalepijo eno podaljšano, pri tehniki Volumation pa na vsako naravno trepalnico nalepijo dve ali več podaljšanih trepalnic. V salonu Renaissance uporabljajo Xtreme Lashes tehnike in materiale, ki so varni in primerni za občutljive oči, saj jih ne dražijo.

POSTOPEK
Najprej sem se preko socialnega omrežja Facebook dogovorila za termin s Tjašo, ki dela v salonu in je strokovnjakinja za podaljševanje trepalnic, saj ima na tem področju že ogromno izkušenj. Pred podaljševanjem mi je Tjaša razložila vse o postopku, kakšna tehnika je primerna za moje trepalnice in kakšna je željena dolžina ter gostota. Odločile sva se za tehniko Volumation in Cat-eye look. Ta tehnika je bolj priporočljiva, saj se čez nekaj časa ne opazi toliko, da so trepalnice izpadle, kot se pri tehniki ena na ena.  Za tem mi je razmastila trepalnice, očistila kožo ter začela nanašati podaljšane trepalnice. Postopek pri katerem je pomembno, da imaš zaprte oči je neboleč in čisto nič neprijeten. Traja okoli 2 uri oziroma malo manj ali več, odvisno od trepalnic posameznika.IZKUŠNJA
Po koncu postopka sem imela zelo smešen občutek, saj nisem bila navajena na tako goste trepalnice. Res sem se počutila posebno in si želela, da bi takšne imela vsak dan. Zraven sem dobila tudi posebno krtačko za razčesavanje trepalnic, s čimer se s trepalnic odstrani tudi prah. Trepalnice sem si naredila 31.3 in so mi zelo lepo zdržale več kot 4 tedne in še kar držijo. Vsake toliko časa jih nekaj odpade, ampak ker so bile v začetku že tako gosto narejene, se odpadanje zelo malo opazi. Najbolj všeč mi je, da v tem času nisem potrebovala maskare in ostalega očesnega makeupa. Moja največja skrb je bila, da mi bo podaljševanje uničilo moje trepalnice, a mi jih seveda ni, saj umetne trepalnice odpadajo skupaj z našimi. Dobila sem ogromno pohval o mojih trepalnicah, o tem kako so lepe in da se nikakor ne vidi, da so umetne, kar je super.
NEGA
Podaljšane trepalnice sem zelo skrbno negovala. Na njih nisem nanašala v enem mesecu nobenega makeupa (eyelinerja, senčila ali kaj podobnega). Tiste, ki si kljub podaljšanim trepalnicam želite nanesti še makeup, pa morate paziti, da ne uporabite oljnega odstranjevalca ličil. Meni so verjetno zaradi skrbne nege trepalnice tako lepo zdržale. Vsak dan sem jih razčesala s krtačko in si jih dvakrat (zjutraj in zvečer) očistila z vodo. Na začetku sem bila mnenja, da si bom z njimi težko umivala obraz, saj me je bilo strah da bodo na takšen način takoj izpadle. Moja nega je potekala tako, da sem si umila obraz s peno, veke pa sem izpustila, saj sem nato oči sprala z vodo ter jih nežno obrisala z brisačo. Dobro je, da imamo krtačko vedno s seboj, saj se na trepalnicah nabira prah in nas lahko mimogrede začne kaj žgečkati, kar pa ni prijetno. Nega je pri trepalnicah zelo pomembna, saj večina žensk ni temeljita pri čiščenju in si s tem samo naredi več škode kot koristi. Na sejmu kozmetike sem zvedela, da veliko žensk dobi bele pikice na vekah zaradi nečistoče in to takoj pripišejo trepanicam (alergijska rekacija), ampak takšna reakcija ni posledica podaljševanja, samo napačne nege. Če pa se reakcija pojavi v roku 24 ur potem je vzrok verjetno lepilo, kar pa v salonu Renaissence ni možno, saj uporabljajo res kvalitetne in svetovno priznane materiale. Kljub mojim občutljivim očem k sreči nisem imela nobene alergijske rekacije na trepalnice, so se mi pa solzile oči, saj predvidevam, da so bile malo izsušene zaradi manj pogostega umivanja z vodo. Skratka nega je zelo pomembna.

CENA
Najbrž vas v primeru, da se odločate za postopek podaljševanja trepalnic zanima tudi cena. Podaljševanje trepalnic vsekakor ni poceni postopek, saj sta tukaj potrebna natančnost in kvaliteta, za kar v lepotnem salonu Renaissence res poskrbijo. Cena tehnike "ena na ena" je 99 eur (sedaj 60 eur), tehnike Volumation pa 110 eur (sedaj 70 eur). Študentje imajo tudi 15 % popust. Cenik dopolnitve oz. refillov si lahko pogledaš tukaj. Verjamem, da se bo marsikomu ta cena zdela zelo visoka, saj različni kozmetični saloni ponujajo podaljševanje trepalnic po nižjih cenah, ampak je tukaj velik vprašaj glede same kvalitete in obstojnosti trepalnic. To vem, saj je bila moja mami nekaj časa nazaj na podaljševanju trepalnic in so ji odpadle že po dveh tednih. Postopek ni bil pretirano poceni, a tudi zelo drag ne. Tukaj je res odvisno od uporabljenih materialov in tudi od nege ter življenjskega cikla naših trepalnic. Vsekakor pa ne mečem vse v en koš.

Če imaste kakršno koli vprašanje glede podaljševanja trepalnic me lahko vprašate v komentarjih spodaj. Priporočam pa, da všečkate Renaissance lepotni salon na Facebooku, kjer lahko najdete tudi kakšne popuste. Trepalnice so res nekaj posebnega in jih priporočam vsaki ženski, ki ima željo po dolgih, gostih in zapeljivih trepalnicah.

Spodaj si lahko ogledate omenjen video :)
Fotografije: Claudio Sabolčec (FB)

Hvala Renaissance lepotnem salonu za to izjemno priložnost!
Hvala za branje 
CINDY