JULY FAVOURITES (ENG & SLO)

2 August 2016


Pozdravljene lepotičke.
Julija je konec in že smo zakorakali v mesec avgust. Dolgo že nisem objavila mesečne favorite, predvsem zato, ker vsak mesec uporabljam podobne izdelke. Ta mesec pa sem odkrila veliko novih in zanimivh reči, zato sem se odločila, da spišem objavo o vseh stvareh, ki sem jih oboževala v mesecu juliju.

Hello lovelies. 
July is over and we are already in August, my favourite month in the year (mostly because it's my birthday). This month I decided to post a July Favourites post. Here are 6 things I've been loving in the month of July. 

1) DIVA Magazine 

Na začetku meseca julija sem bila na počitnicah na hrvaškem in s seboj sem vzela julijsko izdajo Cosmopolitana. Zdel se mi je poln neuporabnih člankov, skratka bila sem zelo razočarana, zato sem obvezno potrebovala novo revijo, s katero sem si krajšala čas na plaži. Nisem iskala še ene revije z nasveti o moških, o čenčah in člankih o slavnih. Takšnih revij ne maram. Od vseh revij sem v trafiki naletela na hrvaško revijo Diva, z Ello Dvornik na naslovnici. Ker se mi zdi Ella zelo kul oseba, sem se odločila, da revijo kupim. Nad njeno vsebino nisem bila niti malo razočarana. Revija je polna zanimivih člankov o mladih ustvarjalcih, posebnih kotičkih na hrvaškem in modi. Cena revije je 25 kun, kar je okoli 3 eur.

I was on vacation in Croatia at the beginning of July and I was so disappointed with our Cosmopolitan Slovenia July issue that I desperately needed a new magazine to read and I wasn't looking for a magazine with celebrity news, gossip and advices about men. I hate that. So out of all I found an interesting Croatian magazine named Diva that is full of great and creative articles about different young artists, places to visit while in Croatia and fashion. The primary reason why I bought it was also because of Ella Dvornik on the cover and I find Ella to be very cool young and successful lady. The price of the magazine is 25 kn (around 3 eur). 

2) Amazone Kindle 

Verjamem, da je večina od vas že slišala za Kindle, ali pa ga ima celo doma. Na žalost tale stvarca ni na voljo v Sloveniji. Kindle na sliki je od fanta, ki mi ga je posodil za krajšanje časa na plaži, ko sva bila na morju na hrvaškem. Za tiste, ki ste poskušali brati kakšno knjigo ali revijo na tablici, kot je iPad veste, da je zaradi svetlega LED zaslona to zelo oteženo, saj po določenem času pričnejo trpeti oči. Pri Kindle bralniku pa je situacija drugačna, saj uporablja e-papir za branje, kar je prijazno našim očem. Je enako kot da bi brali revijo. Res je odlična zadeva.

I know that many of you are familiar with Kindle, since it is very popular in many countries. Unfortunately Kindle is not available in Slovenia. This Kindle is from my boyfriend and he borrowed it to me while we were on vacation. I find Kindle to be a great way of reading interesting books without having a problem with eyestrain after long periods of reading. Unlike iPad that has a bright LED display, Kindle is an E-Ink device, which makes the reading a lot easier. It's like reading a magazine. 

3) Uriage Eau Thermale Water 

Tale mini sprej sem dobila v sponzorskih vrečkah na blogerskem dogodku v Mariboru. Izdelka sem se zelo veselila, ker sem vedela, da mi bo prišel prav v vročih poletnih dneh. Uriage termalna voda v spreju je voda za nego in osvežitev obraza in telesa. Jaz jo imam kar v torbici in jo uporabljam za osvežitev in navlažitev kože v tem toplem vremenu. Poleg tega pa se lahko uporablja tudi za fiksiranje makeupa.

I got this spray on a blogger event in Maribor in my goodie bag and I was so happy because I knew that it will come in handy in these hot summer days. Uriage Thermal Water is a skincare water for daily use. I keep it in my bag to refresh and hydrate my skin in warmer weather. Besides that It can be also used to help set make-up. 

4) Kalli Cosmetics Vanilla & Coco Shower Gel 

Ta znamka za nego telesa in las je na voljo samo na hrvaškem v trgovinah Kozmo. Kalli geli za tuširanje ne vsebujejo parabenov in so pH nevtralni. Vsi veste, da obožujem vonj kokosa, zato ni presenetljivo, da obožujem tudi ta gel za tuširanje, predvsem zaradi kremne teksture in vonja. Za razliko od ostalih izdelkov za tuširanje, ki imajo preveč umeten vonj po kokosu, ima ta zelo prijeten, sladek in tropski vonj. Tudi cena je zelo ugodna, okoli 1 eur.

This brand of skincare and haircare is available only in Kozmo stores in Croatia. Kalli shower gels are without parabens and are pH neutral. I adore this shower gel, mostly because its creamy texture,  You all know that I have a slight obsession with coconut. Well this shower gel is pure perfection. Unlike many artificial coconut shower gels this one has a nice sweet, tropical and delightful coconut scent. I believe that the price is 1 eur. 

5) Franck Café Cappuccino (White Chocolate and Coconut)

Zopet nekaj s kokosom, tokrat je to Cappuccino. Ta odličen napitek je enostaven in hiter za pripravo, lahko pa se naredi s toplo vodo ali pa z mlekom. Ima zelo kremno teksturo in čudovit sladek okus po beli čokoladi in kokosu. Njami!

Coconut again, only this time in cappuccino. This delicious beverage is very easy and quick to make with hot water or milk. Franck cappuccino has a creamy consistency and a sweet taste of white chocolate and coconut. I love it! 

6) Wooden sign 

Rada podpiram lokalne umetnike, zato sem bila toliko bolj navdušena, ko sem v Puli naletela na prisrčno trgovinico polno lesenih tablic z različnimi napisi. Cena ene tablice je 50 kn (7 eur). Izmed vseh sem izbrala ravno to na sliki, ker ima citat na njej zame velik pomen, in sicer me vedno opomne, da lahko vsak dan spremenim svoje življenje, če nisem z nečim zadovoljna.

I support local artists and that's why I bought this decor piece in Pula, Croatia. It was 50 kn (7 eur) and It has an amazing quote that says: " If you are not obsessed with the life you are living: change it". There were many other wooden signs in the store, but I chose this one because this quote has a deep meaning for me. It reminds me that I can change my life every day if I am not happy with anything. 


Cindy ♡