Drink Me Chai Latte Skinny Blend

27 May 2017Cindy ni obsedena s kavo ali čajem, Cindy je obsedena s Chai latte! Ta nora obsesija traja že nekaj let. Vse se je začelo, ko sem bila resnično še otrok, nekaj let nazaj. Moj oče je popotnik in rad raziskuje lepote Azije. Ko je nekaj let nazaj prišel s svojega enomesečnega potovanja mi je pripravil poseben spicy čaj s spenjenim mlekom, ki ga je prvič poskusil na Šrilanki.
Okus me je v trenutku prevzel. Ta napitek je moje brbončice čisto obnorel. Je mešanica čaja, cimeta, kardamoma, popra in ostalih eksotičnih začimb, skupaj z mlekom pa pričara nepozaben okus. Spraševala sem se, kje za vraga lahko tako dobro stvar najdemo pri nas. Dolgo časa Chai latte v Sloveniji ni bilo mogoče najti. K sreči pa sem nekaj časa nazaj zasledila Facebook stran Drink Me Chai Latte Slovenija. Njihove napitke lahko tako sedaj najdete v različnih trgovinah in tudi kavarnah. 
Chai (čaj) je v zahodnem svetu, predvsem v Indiji zelo priljubljen in uveljavljen kot sinonim za začinjen sladkani črni čaj s spenjenim mlekom, postrežen v majhnih glinenih skodelicah. Ta napitek je zasedel pomembno mesto med popularnimi vročimi napitki. Drink Me Chai je namenjen enostavni instant uporabi, saj se mešanici doda samo mleko, jaz pa občasno dodam zraven tudi vodo. Ta napitek je nastal po vzorcu tradicionalnega indijskega napitka Masala Chai.

Drink Me Chai obstaja v večih okusih:
♢ Chai Latte Spiced - klasični z začimbami 
♢ Chai Latte Vanilla - z okusom vanilije
♢ Green Tea Chai Latte - zeleni čaj
♢ Chai Latte Chocolate - z okusom čokolade

Jaz sem dobila za preizkusit nov okus v ponudbi, Chai Latte Skinny Blend, ki je z manj sladkorja in maščob, primeren za vegetarijance in je brez glutena.

Če tega napitka do sedaj še niste preizkusili vam resnično svetujem, da se odpravite v kakšno kavarnico in povprašate, če imajo Drink Me Chai Latte, ali pa pokukate v Müller in si napitek pripravite kar doma.  

Hvala za branje. Ta objava je sponzorirana, vendar je mnenje o izdelku podano iskreno❗