Oriflame Love Nature prenovljena linija

10 June 2017Pozdravljene lepotičke ♡
Nekaj tednov nazaj sem se udeležila zelo zanimivega dogodka, ki ga je organiziralo podjetje Oriflame. Ob prenovi njihove linije Love Nature so povabili novinarje in nekatere blogerke, med katerimi sem bila tudi jaz. Prenovljena linija diši božansko. V tej kolekciji so različni izdelki, kot so šamponi za lase, geli za tuširanje, pilingi, trda mila in ostalo. Vse izdelke lahko najdete na tej povezavi.
Dandanes je na prodajnih poličkah na voljo ogromno (po mojem mnenju celo preveč) kozmetike za potrošnike. Obdani smo z izdelki, ki so okolju nevarni, vendar jih kot slabo informirani potrošniki še vedno uporabljamo, brez da bi se zavedali njihovega škodljivega vpliva na okolje. Jaz do sedaj nisem posvečala (pre)velike pozornosti na to, kaj točno se sestavinsko nahaja v mojih kozmetičnih izdelkih. Seveda sem kupovala proizvode brez parabenov, parfumov in alkohola, ker o škodljivosti teh sestavin poslušam na vsakem koraku. Na Oriflame dogodku sem izvedela, da ni reč samo o teh sestavinah, ki sem jih naštela zgoraj, pač pa tudi v mikroplastiki, ki jo vsebujejo različni pilingi in tudi ostali kozmetični proizvodi. Da razširi zavedanje o tem perečem problemu, sej je Oriflame združil z društvom Ekologi brez meja. Prenovljena kolekcija Love Nature je veliko bolj okolju prijazna, saj je celotna vsebina biorazgradljiva. To je izjemnega pomena. Zakaj? Torej recimo, da kupimo piling brez morebitnih škodljivih sestavin, pakiran v plastični embalaži. Mislimo, da smo naredili dobro, vendar temu ni tako. Izdelek je še vedno pakiran v plastični embalaži, ki po vsej verjetnosti spušča škodljive snovi v sam izdelek. Druga težava so delci, ki jih piling vsebuje. Ti delci so lahko iz mikroplastike. Zakaj je mikroplastika takšen problem? Ker je večina pristane v morju in onesnažuje okolje. Biorazgradljivost sestavin v kozmetičnih izdelkih in pravilno odlaganje odslužene kozmetične embalaže je izjemnega pomena za okolje. Mogoče nekaterim od vas ni mar, ali pa si to ne jemljete k srcu, vendar bi si morali.

Jaz sem v promocijski vrečki dobila 3 Oriflame izdelke, in sicer gel za prhanje z meto in malinami, losjon za telo in toaletno milo z enakim vonjem. Vsi trije izdelki lepo dišijo. Obsedena sem z gelom za prhanje, ker je zelo osvežujoč za vroče poletne dni in ker vsebuje tudi zelo majhne, nežne piling delce. Losjon mi je tudi zelo všeč zaradi nežne teksture in prijetnega vonja.  Mila še nisem preizkusila.

Kot zanimivost naslednjič na embalaži poglejte, ali izdelek vsebuje naslednje sestavine: polietilen, polipropilen, polietilen tereftalat, polimetilmetakrilat. Če so te sestavine v izdelku prisotne, potem vam nakup odsvetujem. 


Hvala za branje 💞