NUXE Rose Petals Review / NUXE Damaščanska vrtnica ocena izdelkov

5 July 2017

Pozdravljene lepotičke ♡
Danes želim z vami deliti mnenje o dveh izdelkih znamke Nuxe iz kolekcije Damaščanska vrtnica. Oba izdelka sem dobila za božično darilce od mamice in sem ju pridno uporabljala od takrat. Če vas mnenje zanima, berite dalje :)

Nuxe pravi, da je linija izdelkov za čiščenje obraza s cvetno vodo cvetnih listov damaščanske vrtnice namenjena vsem tipom kož, tudi 100% občutljivi koži.

V liniji je 6 izdelkov: micelarna čistilna vodica, pomirjujoče čistilno mleko, nežen losjon za toniziranje, čistilni gel, micelarna čistilna pena in nežni gelni piling. Vse izdelke si lahko ogledate tukaj. Jaz sem preizkušala micelarno čistilno vodico in čistilni gel. Oba izdelka sta na voljo v nekaterih lekarnah po Sloveniji.

1) MICELARNA ČISTILNA VODICA (200 ml)

Micelarna vodica učinkovito očisti ličila z obraza in oči. Pri tem kožo in oči ne draži. Vsebuje 97% sestavin naravnega izvora. Edina pomankljivost je, da ima ta izdelek precej močen vonj po vrtnicah. Mene na začetku vonj ni preveč motil, ob vsakodnevnem čiščenju obraza pa mi je postal malce nadležen. Barva micelarne vodice je rahlo rumenkasta. Rekla bi, da je izdelek sam po sebi zelo praktičen, saj hitro očisti nečistoče in ličila s kože in kožo tudi pomiri. Nuxe pravi, da izdelka ni potrebno spirati z obraza, jaz pa imam malce drugačno prakso in si raje vedno po uporabi umijem obraz. Cena: okoli 17 eur.

Sestavine si lahko pogledate tukaj.


2) ČISTILNI GEL (125 ml)

Čistilni gel je primeren za normalno oz. mešano občutljivo kožo. Pri mešani koži se prekomerno izloča sebum na določenih delih obraza (čelo, nos, brada). Mnogi čistilci delujejo preveč agresivno in spodbujajo dodatno izločanje sebuma. Nuxe čistilni gel nežno in učinkovito očisti kožo. Vsebuje 94% sestavin naravnega izvora. Tudi ta izdelek ima precej intenziven vonj po vrtnicah, vendar nekoliko manj kot micelarna. Všeč mi je, da je koža po umivanju mehka in je ne zateguje. V osnovi imam raje sredstva za umivanje, ki se penijo, saj imam občutek, da pene bolj očistijo kožo. Cena: okoli 16 euro.

Sestavine si lahko pogledate tukaj.

Hvala za branje. Ta objava ni sponzorirana ❗