Kako uporabljam difuzor?

28 March 2018

Difuzor, vlažilec oz. osvežilec zraka, razpršilnik eteričnih olj, izparilnik so vsi enakovredni in pogosto uporabljeni izrazi, ki se uporabljajo za napravo, ki bi naj vlažila zrak in hkrati lepo odišavila prostor. V zadnjih nekaj letih so difuzorji postali zelo popularni, čeprav še vedno marsikdo ne ve kako se ta naprava uporablja in kaj je njen namen. Sama že nekaj časa uporabljam difuzor in sem z njim zelo zadovoljna. Pred časom sem na Instagramu prejela veliko vprašanj o uporabi, zato sem se odločila, da vam v sodelovanju s podjetjem Piro predstavim kje kupiti difuzor ter kako ga pravilno uporabljati.


KAJ JE DIFUZOR IN KAKO DELUJE?

Difuzor je naprava, ki je namenjena vlaženju zraka, hkrati pa še odišavi prostor. Večina je zasnovanih na ultrasonični tehnologiji. Ti delujejo tako, da eterična olja "razbijejo" na manjše molekule in ustvarijo meglico, ki se razprši v prostor, ga prijetno odišavi in pri tem olja ne segreva, zato olje ohrani terapevtske lastnosti.  Takšni difuzorji torej delujejo na hladni način. Lahko se uporablja z eteričnim oljem ali brez, torej samo z vodo.

ZAKAJ UPORABLJATI DIFUZOR?

Uporaba difuzorja ima številne pozitivne učinke, kot so:
♢ deluje kot aromaterapija
♢ vlaži zrak
♢ z uporabo eteričnega olja odišavi prostor
♢ pri prehladu pomaga pri odprtju dihalnih poti
♢ nevtralizira vonjave od kuhanja

PRIPOROČILA ZA UPORABO

Jaz difuzor uporabljam tako, da v posodico nalijem priporočeno količino vode (priporočljiva je uporaba destilirane vode, da se ne nabira vodni kamen), nato dodam 3-5 kapljic eteričnega olja - odvisno od željene intenzitete vonja in vklopim difuzor. Pustim ga delovati do ene ure, za tem ga izklopim in nato čez dan postopek nekajkrat ponovim. Po uporabi ga očistim, da se voda in eterična olja brez potrebe ne zadržujeta v njem. Kar si je dobro zapomniti je, da pri uporabi difuzorja ne uporabljate sintetičnih olj, saj ga le-ta zamastijo in se tako hitro pokvari. Uporabljajte le 100% naravna olja, ki so namenjena za to uporabo, lahko jih kupite v specializiranih trgovinah ali pa jih kupite tukaj, v spletni trgovini Piro. Jaz sem izbrala eterično olje sladke pomaranče, ki zelo lepo diši.
KOMU PRIPOROČAM DIFUZOR?

Vsem tistim, ki imate radi eterična olja in uživate v sproščanju v wellnessu, termah ali zdraviliščih, saj so ravno tam eterična olja najpogosteje v uporabi, pa tudi tistim, ki imajo suh zrak v prostorih, še posebej v jesenskem in zimskem času zaradi ogrevanja prostorov. Difuzorji imajo ta učinek, da nas pomirijo, zaradi česar so vse bolj priljubljeni. Vem, da se sliši klišejsko, vendar jaz sem tako vzljubila difuzor, da si enostavno ne želim biti več brez njega :)

PIRO DIFUZOR

Podjetje Piro mi je poslalo njihov difuzor Aurora, na katerega sem se zelo hitro navadila. Ta vlažilec zraka se razlikuje od drugih po tem, da deluje na daljinsko upravljanje. Regulirate lahko barve LED svetil, timer delovanja, način pršenja in vklop/izklop. Če vam daljinsko upravljanje ni všeč pa ima Aurora na sebi tudi gumbek za različne nastavitve. Difuzor ima faux leseno prevleko, zaradi česar izgleda zelo estetsko dovršen. Kar mi je zelo všeč je to, da je naprava tiha, ne zasede veliko prostora in ima lep spekter LED svetil. 
Na spletni strani Piro imajo zelo nazorno in lepo pojasnjeno kako uporabljati njihove difuzorje, seveda pa v škatli dobite tudi navodila za uporabo, skupaj z merico za vodo in adapterjem. Aurora difuzor lahko kupite tukaj po ceni 59, 90 eur. Mogoče se bo komu zdela cena visoka, vendar  je upravičena, saj to ni cenena svar, ampak naprava višje kvalitete in če boste vlažilnik zraka uporabljali vsak dan se vsekakor splača. 

Hvala za branje.
Ta objava je nastala v sodelovanju s spletno trgovino Piro, vendar je mnenje o izdelku podano iskreno