Prvič preizkušam bio detergent in mehčalec za perilo Lily's Eco

21 February 2019


Kolikokrat ste prišli v trgovino, se ozrli na prodajne police polne detergentov in mehčalcev ter izbrali tistega, ki najbolj diši in je obenem še cenovno ugoden? Vam ne zamerim, tudi jaz sem do pred kratkim bila takšna. Rada  imam, da moja oblačila lepo dišijo, ne maram pa preveč agresivnih vonjav, ki ostanejo na oblačilih in dražijo moja dihala ter kožo.
V septembru sem domov pripeljala novega hišnega ljubljenčka, čivavo z imenom Rossi. Ko je mama nekaj časa oprala njegove dekice in igračke je Rossi dobil alergijsko reakcijo, za katero sprva nismo vedeli, da jo je povzročil ravno detergent. In ko smo to ugotovili, sem si rekla, da za njega moram uporabljati bolj nežne detergente. Zato sem se s spletno trgovino Okay.si dogovorila za preizkus njihovih Lily's Eco izdelkov, in sicer detergenta in mehčalca.

Lilly’s Eco Clean je znamka ekoloških čistil iz Irske, ki ima luškano minimalistično embalažo, je cruelty free (sestavine in izdelki niso testirani na živalih), veganska in 100% naravna. Njihova zgodba se je začela v domači kuhinji, po tem ko je ustanoviteljica hudo zbolela zaradi škodljivih kemikalij, ki jih najdemo v običajnih čistilnih sredstvih. Odločila se je, da bo spremenila svoje življenje na bolje in ustanovila znamko naravnih čistil brez kemikalij. Na voljo je več različnih vrst izdelkov, ki si jih lahko ogledate tukaj. Jaz sem izbrala mehčalec za perilo – pomarančni cvetovi in detergent za perilo brez vonja.

Vsak njihov izdelek pa ima tudi refil, ki je cenovno še bolj dostopen!

1) DETERGENT ZA PERILO BREZ VONJA

Ta izdelek je super za tiste, ki imate občutljivo kožo, bodisi za dojenčke, odrasle, starejše ali pa hišne ljubljenčke. Za pranje perila zadostuje že majhna količina, cela embalaža pa bi naj zadostovala za 28 pranj. Vsebuje organsko aloe vero. Detergent ima gosto teksturo, tako da se lepo dozira. Ker ne vsebuje kemikalij je izredno učinkovit, a vendar kakšnih trdovratnih madežev samostojno ne odstrani. Izdelek lahko kupite tukaj po ceni 9, 95€.


2) MEHČALEC ZA PERILO - POMARANČNI CVETOVI

Moram reči, da sem pričakovala malo bolj izrazit, svež in naraven vonj pomaranč, ki se jih tukaj žal ne vonja. Vonj je vseeno prijeten in nežen. Mehčalec je narejen iz repičnega olja in enako kot zgoraj omenjen detergent vsebuje organsko aloe vero. Je brez barvil, sintetičnih dišav, belil. Ena embalaža zadostuje za približno 21 pranj. Izdelek lahko kupite tukaj po ceni 4, 95€.

Ta blog objava ni še ena običajna reklama za kakšen produkt. Verjemite mi, da je pomembno kakšna čistilna sredstva uporabljamo. Naj še tako krasno dišijo, če dražijo kožo in dihala niso ok, zato naslednjič, ko boste stali pred nakupovalno polico, posežite raje po nečem, kar je naravno in prijazno do vaše vas. Sami sebi boste naredili uslugo :)Hvala za branje 💞
Ta objava je nastala v sodelovanju s spletno trgovino Okay.si, vendar je mnenje o izdelkih podano iskreno!