Printee - ko spomini oživijo na papirju

16 July 2019

Tisti, ki me poznate veste, da mi spomini zabeleženi s fotoaparatom ali telefonom ogromno pomenijo, ker rada dragocene trenutke ujamem v objektiv, da jih lahko kasneje ob gledanju fotografij podoživljam. S konceptom fotoknjige sem se spoznala že precej let nazaj, ko si je moj popotniški očka po koncu svojih potovanj večkrat izdelal kakšno fotoknjigo. Takrat to pri nas še sploh ni bilo možno, zato jih je naročeval predvsem iz tujine. 

Nedolgo nazaj sem odkrila Printee, aplikacijo, ki jo je razvilo mlado slovensko podjetje. Namen te aplikacije je, da si uporabnik kar iz telefona ustvari fotoknjigo ali pa razvije visoko kakovostne fotografije. Podjetje je bilo tako prijazno, da mi je omogočilo, da si sama naredim svojo fotoknjigo. Ker je Rossi imel nedolgo nazaj rojstni dan se mi je zdela to enkratna priložnost, da v knjigo zabeležim trenutke njegovega prvega leta. 

Prednosti Printee-ja so enostavnost uporabe, visoka kakovost fotografij in hitra dostava.
KAKO DELUJE PRINTEE

Printee aplikacijo si lahko prenesete preko telefona ali tablice, zaradi česar je postopek izdelovanja fotoknjige zelo enostaven. Printee deluje tako, da si najprej preneseš aplikacijo, izbereš katere fotografije želiš razviti ali vključiti v fotoknjigo, napišeš naslov za dostavo, plačaš in to je to. Brez nepotrebnih kompleksnih korakov. Ko sem prenesla aplikacijo mi je bilo res zanimivo, da je cel postopek tako hiter in enostaven, ker sem bila navajena na programe za izdelovanje fotoknjig, ki so bili bolj kompleksni za uporabo. Res pa je, da je možno zaradi tega fotoknjigo bolj prilagoditi tvojim željam. 

Jaz sem najprej v galeriji uredila fotografije tako, kot sem želela, da na koncu izgledajo v fotoknjigi. Za tem sem izbrala eno od ponujenih platnic ("zabava"), zapisala naslov in posvetilo ter format foto knjige (A4). Za tem ti aplikacija napiše, da lahko izbereš minimalno 27 strani od max 84. Če so tvoje fotografije vodoravne, to pomeni, da lahko v eno fotoknjigo spraviš max. 84 fotografij, medtem ko lahko navpičnih spraviš max. 168, saj gresta na eno stran 2 fotografiji. Jaz sem imela mix različnih dimenzij fotografij. Aplikacija je narejena tako, da avtomatsko navpične fotografije razporedi po dve na eno stran, vodoravne pa so čez celo stran. Poljubno lahko dodaš tudi podnaslove oz. opise fotografij.

KAKŠNA JE CENA FOTOKNJIGE?

* A5 je od 27,90 eur
* A4 je od 36,90 eur
* 21x21 cm je od 34,90 eur
*poštnina: 2,99 eur
*strošek obdelave naročila: 0,99 eur


MOJA IZKUŠNJA

Foto knjigo sem prejela v 5 dneh, zato priporočam, da si vzamete čas, fotografije uredite in jih razvijete vsaj nekaj dni prej. Meni se zdi ta način obujanja spominov res lep, ker je škoda, da se fotografije "izgubijo" v galeriji. Meni bo vedno toplo pri srcu, ko bom pogledala ta album in se spominjala vseh lepih trenutkov v prvem letu, odkar sem dobila svojega štirinožnega prijatelja Rossija. Vsekakor je foto knjiga lepo darilo za nekoga, ki ceni spomine in fotografije.

Apliakcijo Printee si lahko za prenesete tukaj

Sledite Printee tudi na Instagramu in Facebooku.
Hvala za branje 💞
Ta objava je nastala v sodelovanju s Printee vendar je mnenje o izdelku podano iskreno!