Kaj so žepni inhalatorji? / Aromastick Slovenija

30 November 2019
Ste se kdaj znašli v situaciji, ko ste težje dihali, niste bili osredotočeni pri učenju ali v službi, 
ste bili v stresu ali pa samo nemirni? 

Verjamem, da ste mnogi od vas doživeli že kaj od tega. Tudi sama se večkrat znajdem v takšni situaciji. Kot otrok sem imela v nekem obdobju težave z dihanjem čez eno nosnico, Situacija je bila čez dan čisto ok, zvečer pa sem zelo težko zajela zrak. V lekarni so mi takrat starši kupili žepni inhalator, to je palčka s pokrovčkom, ki se odpre in vdihuje skozi nosnico, s tem pa pripomore k lažjemu dihanju. Notranjost inhalatorja je prepojena z različnimi eteričnimi olji, ki pozitivno delujejo na naša dihala. Zakaj vam vse to pišem? 

Ker sem pred kratkim na Instagramu zasledila profil Aromastick Slovenija (klik), sicer švicarsko podjetje, ki ponuja več različnih vrst žepnih inhalatorjev. Zelo sem bila vesela, ko smo se s podjetjem dogovorili za sodelovanje, ker sem (kot že rečeno) podoben izdelek uporabljala kot otrok in ker po njem večkrat posežem tudi zdaj, še posebej pri prehladih. 

Pri Aromastick mi je všeč to, da nimajo samo enega inhalatorja, kot ga boste našli v lekarnah, ampak imajo več različic žepnih inhalatorjev z naravnimi aromami, vsak od njih pa ima svoj namen in temu prilagojene arome. V njihovi ponudbi najdete naslednje različice: calm, focus, energy, relax, balance, refresh. Jaz sem jih v test prejela 5, ki sem jih en mesec pridno uporabljala. Kot že ime pove ima vsak žepni inhalator drugačen namen, torej npr. focus je namenjen dvigovanju ravni osredotočenosti, naj bo to med učenjem ali pa v službi.

V inhalatorjih so 100% naravne in ekološko-certificirane vonjave, ki nam dajejo občutek sprostitve, nas motivirajo, naredijo bolj energične... Skratka vonjave so skupaj zmešane tako, da uravnavajo neko določeno situacijo.  Takšna uporaba žepnih inhalatorjev je veliko bolj učinkovita od eteričnih olj, ki jih vdihavamo iz različnih izparilnikov, saj aroma, ki je v inhalatorju skozi nosnico signalizira "sporočilo" direktno v možgane. Aromastick ne uporablja umetnih dišav in konzervansov.

Všeč mi je tudi, da je inhalator zelo majhen in zaradi tega priročen za vsako torbico ali pa za potovanje. Aromastick je patentiral embalažo inhalatorja, ki se od ostalih razlikuje v tem, da se vsebnost inhalatorja ne dotika plastičnega dela in zaradi tega eterična olja ne morejo priti v stik s plastiko, s tem pa se prepreči, da bi mi ob vdihavanju zajeli še molekule plastike.

Meni sta bila po vonju najbolj všeč focus in refresh zaradi prijetnega osvežilnega vonja po mentolu, oba sta mi pomagala pri lažjem dihanju. Cena enega je 7,95 eur, kupiš pa lahko tudi različne akcijske paketke. Tukaj si oglej njihovo ponudbo (klik).

Če vas zanima še kaj več o delovanju inhalatorjev si oglejte ta kratek video (klik), ali pa spletno stran  in Instagram profil Aromastick Slovenija. 

Hvala za branje 💞
Ta objava je nastala v sodelovanju z Aromastick Slovenija vendar je mnenje o izdelkih podano iskreno!