Oddih na turistični kmetiji Mali raj / SelectBox

1 December 2019
Turistična kmetija Mali raj je "raj" v pravem pomenu besede. Locirana v vasi Dolenci pri Šalovcih, ob meji s sosednjo Madžarsko ponuja idiličen oddih za vse nas, ki se radi malo umaknemo iz mesta in stopimo v stik z naravo.


O SELECTBOX DARILNIH PAKETIH 

Jaz sem dobila priložnost, da si skupaj s partnerjem na kmetiji Mali raj privoščiva vikend oddih v sodelovanju s SelectBox (klik), podjetjem, ki ponuja edinstvene darilne pakete z različnimi doživetji na območju Slovenije in Hrvaške. Izbrala sem si paket s področja turizma, z imenom Sanje na deželi. Če razmišljate kaj bi podarili vašim najbližjim, potem vam priporočam SelectBox darilne pakete, ker je to po mojem mnenju najbolj vsestransko darilo, ki bo všeč vsakomur in s katerim ne morete zgrešiti. Ponudba je tako pestra, da se za vsakega nekaj najde. Več o SelectBox darilnih paketih si preberite tukaj.

V mojem paketu je bila vključena nočitev za dve osebi z zajtrkom, ogled alpak in obisk sirarne. Več o tem paketu in kaj vključujejo tudi ostali paketi si poglejte tukaj (klik).

O TURISTIČNI KMETIJI MALI RAJ

Kmetija Mali raj se nahaja v vasici Dolenci, 33 km od Murske Sobote. Iz Velenja do nastanitve sem prišla v dobrih dveh uricah, vožnja je bila prijetna in brez težav sem našla cilj. Kmetija je odmaknjena iz mestnega vrveža in ima zelo lepo, idilično lokacijo. Okoli hiše je velik travnik, ribnik, nekaj manjših hišk, hlev, sirarna, bazen in parkirišče. Všeč mi je bilo, da kmetijo z ene strani obdaja gozd in da okoli kmetije ni praktično ničesar, kar naredi celotno izkušnjo v naravi še bolj posebno. Lepa mi je bila tudi jesenska dekoracija okoli hiške.


Lesena glamping hiška v bližini domačijeZunanjost domačije

Ob prihodu naju je sprejel gospodar kmetije in nama razkazal okolico ter najino sobo. Nastanjena sva bila v družinski sobi deluxe (klik), ki je opremljena v vintage, "shabby chic" videzu, ki je meni osebno zelo domač in topel. Z balkona sva imela pogled na ogromen travnik kjer se pasejo alpake. Na balkončku lahko poleti spijete kavico in uživate v lepem pogledu. V najini sobi sva imela TV, wifi in krasno moderno kopalnico s prho.

Družinska soba deluxe

V času bivanja sva se sprehodila po kmetiji, nahranila alpake, si ogledala hlev z ostalimi živalmi, kupila njihov sir in se sprehodila do bližnje cerkve. Zvečer sva dokupila večerjo za 10 eur/osebo, ki je vključevala narezek, glavno jed ter sladico - prekmursko gibanico. V ceni sva imela vključen zelo okusen in bogat zajtrk z lokalnimi izdelki in domačimi sirčki, postrežen pa je bil kar v najini sobi.


Cerkev sv. Nikolaja, Dolenci

Dekoracija v restavraciji 

Zelo okusna prekmurska gibanica

Bogat zajtrk z domačimi pridelki 

Na turistični kmetiji Mali raj so pred časom odprli tudi lastno sirarno za pridelavo sira in ostalih izdelkov. Jaz vam priporočam, da si sirarno vsekakor ogledate, a se dogovorite za termin ogleda vnaprej. Tam lahko tudi kupite njihove domače sire, ki so zelo okusni. Jaz sem za domov vzela kar dva, enega z bučnimi semeni in drugega z zelišči. Poleg sirarne imajo na kmetiji tudi možne oglede njihovih živalic. Jaz sem v družbi alpak neizmerno uživala, pa še nahranila sem jih lahko s sočnimi jabolki :) 

Siri, ki jih na turistični kmetiji Mali raj pridelujejo sami


To je bil resnično krasen vikend oddih, ki mi bo za zmeraj ostal v lepem spominu. Vsakemu, ki ceni naravo, ima rad občutek domačnosti in bi se rad malo odmaknil iz mesta, priporočam obisk kmetije Mali raj. Svetujem obisk v poletnih mesecih zaradi krasnega bazena. Jaz že načrtujem kako se bom naslednje poletje vrnila. 

Najlepša hvala SelectBox, ki so mi omogočili ta oddih in Turisitčni kmetiji Mali raj za gostoljubnost. 


Hvala za branje 💞
Ta objava je nastala v sodelovanju s SelectBox vendar je mnenje o izkušnji podano iskreno!