Nastanitev z najlepšim pogledom na Piran / Memento B&B Piran

8 July 2020

Vsi, ki me spremljate na Instagramu verjetno veste, da sem zaljubljena v Piran in da sem pred kratkim preživela dva čudovita dneva na obali v krasnem B&B hotelu z imenom Memento.  V to prav posebno nastanitev sem se zagledala na prvi pogled, 2 leti nazaj, ko sem se sprehajala po ozkih uličicah Pirana.

V tej objavi vam želim predstaviti Memento, vam povedati več o moji izkušnji in predstaviti vse potrebne informacije glede nastanitve. 


Želim vam prijetno branje.KAJ JE MEMENTO

Memento je nastanitev oz. bed and breakfast, ki ponuja nočitev z zajtrkom. To je zagotovo najlepša in najbolj posebna nastanitev kar jih boste našli v Piranu. 

Beseda "memento" označuje dogodek v času, določen moment, ki se je zgodil in se nam je vtisnil v spomin. Ta beseda tako lepo povzame celoten koncept hotela, saj skupaj z njihovim sloganom "Take your moment" predstavi zgodbo in posebnost Mementa.

Recepcija MementaZAKAJ JE MEMENTO TAKO POSEBEN

Tukaj bi lahko kar naštevala, saj je razlogov veliko. Memento ni običajen hotel. Je nekaj več, nekaj posebnega, nekaj kar vam bo vzelo sapo že takoj ob vstopu in vam pustilo prav poseben pečat. Je nekaj kar boste pomnili še zelo dolgo.

Trenutno se po stopnicah te značilne piranske hiše sprehaja že peta generacija družine, ki je tu nekoč živela. 

Hotel je moderen, a rustikalen. Je romantičen, sodoben, a hkrati tradicionalen in daje občutek domačnosti ter topline. 

V Mementu je veliko detajlov, od starih fotoaparatov, do unikatnih izdelkov lokalnih umetnikov.  


Dekoracija lokalne umetnice 


ZGODOVINA MEMENTA

Če te objave sedaj ne bi brali in bi neodvisno od tega vstopili v Memento, bi takoj začutili, da ima stavba bogato zgodovino in dušo. Da vsi prostori v hotelu pripovedujejo svojo zgodbo z vsakim detajlom. Občutili bi vse dogodke, vse generacije, ki so bivale v teh prostorih. Začutili vso karizmo in toplino, ki jo oddaja hotel. Ne znam vam opisati z besedami, enostavno bi morali to občutiti sami. 

Toplo vam priporočam, da si preberete njihovo zgodbo, ker vas zagotovo ne bo pustila ravnodušne. Zanimivo je, ko se sprehajaš po Mementu, občuduješ detajle, razno dekoracijo, arhitekturo, dizajn in potem prebereš celotno zgodbo. 


Za tiste, ki se vam ne da brati na kratko povzamem zgodovino tega krasnega hotela: Celotna zgodba se je začela davnega leta 1957, ko se je družina Tomšič preselila v Piran, v Bolniško ulico 8, kjer danes stoji B&B Memento. Zakonca Tomšič sta v Piran prišla s svojimi tremi otroki. Sin Marjan je bil navdušen nad fotografiranjem, zato je bilo njegovo življenje v veliki meri zaznamovano s fotografijo. To ljubezen je prenesel tudi na svojo hčerko Klavdijo. Ta je s svojim soprogom v kletnih prostorih hiše odprla videoteko (leta 1989), ki sta jo poimenovala Šterna. Idejo za ime sta dobila po vodnjaku - šterni, ki je stal na notranjem dvorišču hiše in ga je danes mogoče videti v recepciji objekta. Marjan je leta 1993 hišo na Bolniški ulici prodal Italijanom, ki so dokupili tudi sosednjo hišo in pričeli z obnovo, ki pa nikoli ni bila končana. Leta 2014 je Marjanova hči Klavdija skupaj z njenima otrokoma odkupila obe hiši nazaj in prav oni trije so danes zaslužni, da je na tem družinskem mestu zrastel B&B Memento.


V Mementu je v vsakem nadstropju bogata zbirka starih fotoaparatov
LOKACIJA MEMENTA

Memento je lociran v očarljivi, zgodovinski ulici, le nekaj korakov od znamenitega Tartinijevega trga, zato je odlično izhodišče za odkrivanje znamenitosti Pirana. Ker je tako blizu glavnega trga, vam ne bo potrebno razmišljati, kako boste svojo prtljago nosili do nastanitve.


Zunanjos Mementa in pogled na rdečo beneško "visečo" hišoBeneška "viseča" hiša


KAKO DO MEMENTA 

Piran je že nekaj let zaprt za promet, kar pomeni, da je ob vstopu v mesto postavljena zapora za osebna vozila, zato morate svoj avto parkirati v garažni hiši Fornače. Le-ta je locirana tik ob vstopu v mesto. Mestna občina Piran je z namenom, da olajša prihod turistov, poskrbela za brezplačni javni avtobusni prevoz. Zato je le nekaj korakov iz garažne hiše Fornače avtobusna postaja, kjer vsakih nekaj minut pripelje avtobus, ki vozi neposredno do Tartinijevega trga. Memento pa v ceni nočitve ponuja brezplačno parkiranje v omenjeni garažni hiši.


KOLIKO SOB IMA MEMENTO 

Eden izmed razlogov zakaj mi je Memento tako všeč je to, da imajo le 10 sob, kar daje občutek butičnosti in posebnosti. Vse sobe z opisi si lahko ogledate na njihovi spletni strani (na dnu strani).  Jaz sem bila nastanjena v dvoposteljni sobi z balkonom 303.  Vsaka soba je posebna in meni je bila ta v kateri sem bila zelo všeč. Je ravno dovolj prostorna za dve osebi, ima velik balkon s čudovitim pogledom na cerkev in zvonik sv. Jurija, opremljena je s klimo, ima moderno kopalnico s tušem ter mini bar. Všeč mi je sam koncept sobe, s kamnito steno in svetilkami, ki so jih oblikovali lokalni umetniki.


Številka sobe v kateri sem bila nastanjena

Dvoposteljna soba z balkonom 
Šampon za lase, telo ter losjon znamke pure 


Kopalnica s tušem


Pogled iz sobe na cerkev in zvonik sv. Jurija

Pogled iz sobe na prostor za druženjeKAKŠNA JE CENA NASTANITVE

Sobo lahko rezervirate direktno preko njihove spletne strani, jih kontaktirate po telefonu, e-mailu ali pa opravte rezervacijo na spletni strani booking.com.

V ceno nastanitve je vključen zajtrk v bližnjem Caffe Teater, brezplačno parkiranje v garažni hiši Fornače ter celodnevni samopostrežni bar s prigrizki. Cena je odvisna od sezone in vrste sobe (z balkonom ali brez). Za sobo v kateri sem bila nastanjena jaz (z balkonom) bi za eno nočitev v začetku septembra odšteli 174 eur.

Cena se meni zdi več kot primerna za takšno nastanitev, saj je sam hotel zares nekaj posebnega.


KAKŠEN JE ZAJTRK 

Ob prihodu v Memento vam na recepciji dajo kupon za brezplačni zajtrk v bližnji kavarni Caffee Teater, kjer lahko med 8 in 11. uro pojeste okusen zajtrk ob morju. Izbirate lahko med različnimi granolami, toplim sendvičem, omleto, paniniji, rogljičkom ter smoothiejem. Izbira je pestra in za vsakega se nekaj najde. Ob zajtrku vam ponudijo tudi brezplačno kavico ali pomarančni sok. Meni je bilo tako lepo zgodaj zjutraj pojesti okusen zajtrk s krasnim pogledom na morje. 


Zajtrk v bližnji kavarni Caffee Teater

Granola in panini


SAMOPOSTREŽNI CELODNEVNI BAR S PRIGRIZKI 

Je po mojem mnenju nekaj najboljšega, ker si lahko kadarkoli v dnevu narediš kakšen topel napitek (čaj, kavo, kakav), poješ sveže ali suho sadje, rogljičke, piškote, popiješ sok ali vodo. Skratka top! Poleg tega pa se lahko namestiš v udoben naslonjač, prebereš kakšno dobro knjigo ali revijo in opazuješ sprehajalce. 


NAJLEPŠI POGLED NA PIRAN 

Memento ima tudi svojo veliko teraso na vrhu hotela, ki ima dih jemajoč pogled na romantičen Piran. Ta terasa je na voljo vsem gostom za druženje, počitek in uživanje v razgledu. Če boste obiskali Memento, potem morate preživeti vsaj del večera na terasi in tam dočakati sončni zahod, saj je eden izmed bolj čarobnih kar sem jih kdaj doživela. 
  


ALI LAHKO V MEMENTU IZKORISTIM VOUCHERJE

Lahko, vendar je rezervacija v tem primeru možna le po telefonu ali e-mailu in ne preko spletne strani booking.com.


MOJA IZKUŠNJA 

Veste da rada potujem, raziskujem nove kraje in bivam v lepih nastanitvah, vendar kaj tako lepega in posebnega še nisem doživela nikjer. In to vam pravim čisto iskreno. Moja izkušnja je več kot odlična in če bi lahko, bi v Memento prišla še neštetokrat, ker se ga enostavno ne bi mogla naveličati. 

Če vas zanima še karkoli v zvezi z nastanitvijo mi lahko pišete ali pa kontaktirate Memento. Ogledate si lahko tudi vse objave, ki sem jih v obliki story-jev shranila na Instagramu v zbirki "memento".  Hvala za branje  ☀