Pripravljena na poletje s sončnimi očali iz optike Della Spina

14 July 2020Vsi, ki me spremljate na Instagramu ste najbrž zasledili, da sem se pred kratkim odpravila v Ljubljano po nova sončna očala. Tisti, ki me poznate, zagotovo veste, da nikoli nisem imela dragih oz. firmiranih sončnih očal. Najprej zato, ker se zavedam, da v veliki meri plačamo le znamko in ne kvaliteto, drugi razlog pa je, da žal ne znam ravno lepo skrbeti za svoja sončna očala. Zato sem si do sedaj kupovala le cenovno ugodna, da mi jih ni bilo žal, če so se slučajno uničile.

Vendar se zavedam, da cenena sončna očala niso dobra za naše oči, na katera pa moramo paziti. Zato sem se prejšnjič v sodelovanju z optiko Della Spina odpravila po nova, kvalitetna sončna očala.

V tej objavi sem vam želela predstaviti optiko Della Spina, povedati malo več o procesu izbire očal in deliti z vami svojo izkušnjo.

Želim vam prijetno branje :)


KAJ JE DELLA SPINA?


Della Spina je slovenska optika, ki ponuja kvalitetna korekcijska in sončna očala po zelo ugodnih cenah. Njihova optika, kjer lahko poskusite vse okvirje je locirana v Ljubljani, na Kersnikovi ulici 10, delavnico pa imajo v Mariboru.


ZGODBA ZA IMENOM DELLA SPINA

Optika je dobila ime po Alessandru Della Spini, italijanu, ki je živel v 13. stoletju in je očala približal širši množici. Ni jih izumil, želel pa je, da si lahko očala, ki so izjemnega pomena za vid, privoščijo tudi tisti, ki niso bili bogati. Tehnologijo, ki jo je uporabil je objavil in to je povzročilo padec cen in večjo dostopnost dobrega vida.

*povzeto iz spletne strani dellaspina.si


ZAKAJ JE OPTIKA DELLA SPINA DRUGAČNA OD DRUGIH OPTIK?

Della Spina je posebna optika, zaradi mnogih razlogov.

Pri Della Spini želijo kvalitetna očala približati vsem, tako kot je to želel gospod Alessandro. Izdelujejo lastna očala, imajo lastno delavnico za brušenje in sodelujejo direktno s proizvajalci okvirjev in dioptrijskih leč. Zato lahko izdelajo lepa in kvalitetna očala za dostopno ceno.

Marsikdo tega ne ve, vendar optike običajno ponujajo firmirana očala, bodisi sončna ali korekcijska. Velika večina znanih znamk, kot so Ray Ban, Oakley, Chanel, Dolce&Gabbana, Prada in še mnoge so vse pod lastništvom italijanskega podjetja Luxottica, ki je svetovni leader v proizvodnji in distribuciji očal. Tudi tisti, ki niste iz ekonomskega področja, kot sem jaz, ste verjetno ugotovili, da to pomeni, da to podjetje nadzira in uravnava celotni trg očal, saj lahko zaradi svojega položaja postavlja višje cene, ki pa ne rezultirajo vedno v dobri kvaliteti.
KAJ PONUJA DELLA SPINA?

V optiki si lahko izberete korekcijska ali sončna očala. Za korekcijska očala lahko prinesete svoje podatke o dioptriji ali pa vam vid izmerijo kar tam. Enako velja v primeru, če želite sončna očala z dioptrijo.

Korekcijska očala je možno naročiti preko spleta, sončna pa morate kupiti direktno v poslovalnici v Ljubljani. Tam si lahko očala naročite kar po meri, to pomeni, da si lahko izberete katerikoli okvir (tudi tiste, ki so namenjeni za korekcijska očala) in katerokoli barvo leč.KAKŠNA SONČNA OČALA SEM IZBRALA

Ker imam rada klasiko, sem si izbrala črna sončna očala z močnimi linijami, z vintage/retro pridihom. Ime mojega modela je Vis, najbolje pa bo, če želite imeti enaka, da v optiki pokažete eno izmed spodnjih fotografij. Izbrala sem si torej polarizirana sončna očala brez dioptrije. Vsa očala imajo tudi zaščito pred UV žarki.  

*Polarizirana očala zmanjšujejo bleščanje


Izbirala sem med temi tremi sončnimi očali


KAKŠNA JE CENA SONČNIH OČAL?


Cena je odvisna od tega ali želite sončna očala z dioptrijo in s polarizacijo ali brez. V vsakem primeru je cena ugodna, saj je ravno to želja optike Della Spina, da ponudijo kvalitetna in dobra sončna očala po dostopni ceni. 


MOJA IZKUŠNJA

Izkušnja izbire očal v optiki Della Spina je bila zelo prijetna. Gospod, ki je tam zaposlen mi je pomagal pri izboru modela, ki najbolj uztreza moju obrazu. Zelo mi je všeč to, da niso vsiljivi, te pustijo, da si v miru pogledaš vse okvirje in so ti v pomoč, če jih potrebuješ. 

Optiko Della Spina priporočam vsem, ki bi radi imeli kvalitetna očala po dostopni ceni in ki bi radi z nakupom podprli slovensko podjetje. 

Ogledate si lahko tudi vse objave, ki sem jih v obliki story-jev shranila na Instagramu v zbirki "della spina".


Hvala za branje  ☀