L'Occitane sproščajoča aromatična kolekcija Cocon de Sérénité

2 October 2020


Verjamem, da nisem edina, ki me L'Occitane izdelki popeljejo v nek "zen". Ljubim jug Francije in čudovito Provanso, verjetno so mi zato L'Occitane izdelki tako ljubi, ker me popeljejo nekam med polja sivke ali pa v vrt poln aromatičnih zelišč. 


L'Occitane ima poleg različnih negovalnih izdelkov tudi kolekcijo dišav za dom Art de Vivre. V tej kolekciji boste našli 4 različne dišave, vsaka ima svojo barvo in predstavlja neko določeno razpoloženje.

  • Cocon de Sérénité (modra) - pomiritev/sprostitev
  • Source d’Harmonie (zelena) - harmonija
  • Souffle de Liberté (turkizna) - poživitev
  • Douceur Immortelle (rumena) - razvedritev


Vsaka ima svojo svečko, dišavo in meglico oz. parfum za dom. Jaz sem tokrat preizkušala dva izdelka iz sproščajoče kolekcije Cocon de Sérénité, ki vsebuje mešanico eteričnih olj, ki se med seboj lepo prepletajo in ustvarijo umirjeno, sproščeno vzdušje. 


SPROŠČAJOČA SVEČA

Kako imam rada svečke! Ravnokar jo imam prižgano med pisanjem te objave in v trenutku me je popeljala v nek drug svet. ✨ Cocon de Serenite sveča ima vonj po mešanici eteričnih olj - provansalske sivke, bergamotke, mandarine, sladke pomaranče in geranije. Vonj bi jaz opisala kot zelo bogat, cvetlično-saden. Tako težko ga je opisati, ker vsekakor ni niti malo običajen, ampak je nekaj posebnega. Na prvi vtis se ne vonja le tistega klasičnega vonja sivke, ampak se zraven čuti še pridih citrusov. Svečka zgleda zelo prestižno, saj je pakirana v steklenem kozarcu. Cena za 140g je 22,40 eur. Najdete jo na tej povezaviSPROŠČAJOČA MEGLICA
Ima enak vonj kot sveča (je 100% naravna dišava), namenjena pa je ustvarjanju mirnega, pomirjajočega in sproščenega vzdušja. Razprši se po prostoru ali spalnici 15 min pred spanjem, ali pa kar tako za osvežitev blazin za lepši in mirnejši spanec. Cena za 100 ml je 20,30 eur. Najdete jo na tej povezavi.


KAJ JE AROMAKOLAGIJA 


Če boste podrobno pogledali oba izdelka, boste opazili, da imata oba na embalaži znak in pripis aromachologie.  Aromakologija je veda, ki preučuje vpliv različnih dišav na počutje posameznika. Pri L'Occitanu se zelo dobro zavedajo, da imajo dišave še kako velik vpliv na naše zadovoljstvo in dobro počutje, zato že od ustanovitve podjetja skrbno ugotavljajo pomen uporabe provansalskih aromatičnih sestavin v svojih izdelkih. Zagotovo jim je to uspelo pri tej kolekciji, ker so izbrali ravno prave sestavine, ki poskrbijo za prijetno razpoloženje. 


V kolekciji Cocon de Sérénité so po novem od septembra na voljo tudi trije novi sproščajoči izdelki - negovalno olje za telomasažno olje za telosol za kopel. Če si želite pričarati spa kar doma in se pomiriti potem so ti izdelki zagotovo pravi za vas. Jaz pa si že ustvarjam listo želja, kaj vse bi imela iz te kolekcije. ✨


Hvala za branje