Sanjski oddih v naravi / Glamping Savinja Ljubno

14 October 2020

Že odkar sem prvič slišala za glamping sem si želela nekoč izkusiti to vrsto glamuroznega kampinga in letos sem končno dobila priložnost doživeti pravi glamping. Odpravila sem se nedaleč stran iz Velenja, na Savinjsko. Natančneje v občino Ljubno, v majhno naselje Juvanje, kjer v osrčju narave stoji Glamping Savinja Ljubno, ki ga vodi prisrčna Julija. 


V tej objavi vam želim predstaviti omenjen glamping, vam povedati več o moji izkušnji in predstaviti vse potrebne informacije glede nastanitve.KAJ POMENI BESEDA GLAMPING 


Glampingi so pri nas relativno nova zadeva, pojavili so se šele pred nekaj leti. Beseda glamping je sestavljena iz dveh angleških besed - "glamorous" in "camping", torej pomeni glamurozni kamping. To pa zato, ker niti malo ni podobno običajnemu kampiranju. V Sloveniji je več različnih glampingov, nekateri imajo bivalne prostore urejene v obliki šotorov, drugi pa lesene hiške. Ne glede na vrsto nastanitve pa so glampingi zanimiva izkušnja, ki je kot nalašč za ljubitelje narave. GLAMPING SAVINJA LJUBNO


Vhod v glamping Savinja Ljubno
Se nahaja v krasni Savinjski dolini v občini Ljubno in je pozicioniran v popolnem okolju za miren oddih in hkrati za raziskovanje okoliških kotičkov. Glamping je v neposredni bližini reke Savinje, ki teče skozi Savinjsko dolino. V bližini je zelo znana Logarska dolina in Slap Rinka, Mozirski gaj in še marsikaj, kar je vredno ogleda. 


Ta idiličen kotiček v naravi je raj za počitek in udobno namestitev v eni izmed lesenih hišk za dve osebi ali pa v lesenem kozolcu, ki je namenjen več osebam. 


Lesene trikotne hiške


V eni izmed teh sva bivala midva v času najinega obiska. Takšnih hišk je na posestvu 4, vsaka ima zraven še pripadajoči prostor za počitek s počivalniki. V hiški je postelja in dve nočni omarici, izven nje pa boste našli tudi mini hladilnik. Toalete ni, saj je hiška namenjena le za prenočitev. Dve kopalnici s tušem sta nekaj korakov od lesenih hišk in sta namenjeni gostom, ki bivajo v njih.


Lesene hiške niso ogrevane, zato je bivanje v njih mogoče le do konca oktobra. V poletnih mesecih se lahko hiška dobro prezrači, saj ima lesena vrata narejena iz dveh delov, zgornji se po potrebi odpre, če je v njej vroče. Nameščena je tudi mrežica. Nad posteljo sta dve mini okni, skozi kateri lahko prehaja zrak. Po potrebi vam lahko namestijo v hiško tudi kakšen majhen radiator. 


Pogled na leseno hiško iz najine terase 

Terasa spodnje lesene hiške

Prostor za počivanje spodnje lesene hiške

Lesena hiška nad najino hiško 

Počivalniki 4. lesene hiške (zadnje po vrsti)


Najina trikotna hiška


Najina hiška se je imenovala Raduha in je druga po vrsti izmed štirih. Pod njo je samo ena, nad njo pa sta še dve. Pogled iz hiške je krasen, saj se vidijo čudovite krošnje. Najina terasa je imela odlično lego, saj je v zgodnjih septembrskih jutrih ravno v času zajtrka bila obsijana s  soncem.  


Ime najine lesene hiškeZunanjost najine glamping hiškeLeseni kozolec


Je namenjen večjim družinam in ima svojo lastno toaleto za razliko od lesenih hišk. 

Letna kuhinja 


Cena nočitve ne vključuje nobenega obroka, zato je vsem gostom na voljo odprta letna kuhinja s teraso, kjer si lahko pripravite lastne obroke. Kuhinja je popolnoma opremljena z vsemi začimbami, kuhinjskimi napravami, pripomočki, aparati... Skratka zraven ne potrebujete ničesar, razen osnovnih sestavin, vse ostalo imate tam. Mene je čisto navdušilo to, da je kuhinja tako dobro opremljena, da imajo sveža zelišča, čaje, kavo, kakav, olje, začimbe, toaster, žar, hladilnik in še marsikaj. Vse to lahko vidite na spodnjih fotografijah. V kuhinji je dovolj jedilnih miz in stolov za vse goste. Pogled na najino hiško iz kuhinje


Bogat izbor čajev

Sveža zelišča 

Toaletni prostori 

Za goste lesenih hišk sta ob vstopu na posestvo glampinga na voljo dva lesena toaletna prostora s prho, ki sta ogrevana, tako da se lahko tudi v hladnejših dneh brez skrbi stuširate. V toaletnih prostorih imate vse kar potrebujete, brisačke za roke, šampon in balzam za lase, gel za prhanje, losjon, sušilnik za lase. 

Dva toaletna prostora spodaj 


V vsakem prostoru je na voljo več različnih vzorčkov kozmetičnih izdelkov

Kopalnica 1 

Kopalnica 2 

KDAJ JE NAJBOLJŠI ČAS ZA OBISK GLAMPINGA SAVINJA LJUBNO?


Odgovor na to vprašanje je čisto odvisen od tega kakšna oseba ste. Jaz sem zelo zmrzljiva, zato je zame najboljši obisk glampinga tam nekje od začetka toplih dni - maja do konca septembra, to pa predvsem zato, ker je tu tako lepo, da bi bilo škoda zaradi mrzlih dni ali slabega vremena ne izkoristit vseh čarov glampinga. Kuhinja je letna, kar pomeni, da je odprta iz strani in je zaradi tega boljši občutek pripravljati jedi kadar je toplo in lahko obroke poješ na terasi. Jaz sem bila 9. septembra in takrat je bilo čez dan kar precej toplo - okoli 25 stopinj, zato je bilo super počivati na terasi in prebrati kakšno dobro knjigo medtem, ko te grejejo sončni žarki. Zjutraj in zvečer pa je bilo že takrat kar hladno, tako da me je med zgodnjim zajtrkom kar zazeblo. 

 Seveda pa je vse odvisno kaj je vam všeč. Če ne marate vročine in vas malo hladnejši dnevi ne motijo potem lahko glamping obiščete tudi konec septembra ali oktobra. Najboljše je torej, da ne glede na stopinje izberete dan, ko ni dežja. 


KAJ LAHKO POČNETE V ČASU BIVANJA? 


Tukaj je toliko stvari za početi. Jaz vam svetujem da ne preživite časa samo v izbrani leseni hiški, ampak uživate tudi v krasni okolici. V toplih poletnih dneh lahko spremljate najlepši sončni zahod na lesenih počivalnikih, berete knjigo in pijete čaj ali kavico ter uživate v pogledu na Savinjo. Lahko se tudi odpravite do reke, se sončite na ležalnikih, naberete kakšno sočno jabolko, posedate na terasi v kuhinji in še marsikaj. Okoliš je tako spokojen, da jaz nisem želela iti domov. Skratka tukaj vam zagotovo ne bo dolgčas.


Počivanje na lesenih počivalnikih s pogledom na reko Savinjo 


Pot, ki vodi do reke Savinje

KAKŠNA PA JE CENA NOČITVE?


Cena nočitve je odvisna od sezone, načeloma pa znaša od 60-80 eur na noč za dve osebi. Najbolje je, da ceno in razpoložljivost preverite direktno pri njih ali preko booking spletne strani. Cena na noč ne vključuje zajtrka, zato si ga morate pripraviti sami. Meni to sploh ni bil problem, ker sem si s sabo prinesla vse, kar potrebujem za okusen domač zajtrk. 

Jaz vam toplo priporočam, da si rezervirate vsaj dve ali tri nočitve, ker je ena zagotovo premalo, da izkusiš to krasno bivanje v naravi. 
MOJA IZKUŠNJA

Če bi vedela, da imamo nekaj tako lepega tako blizu Velenja bi sem prišla že prej. Neverjeten občutek je, ko se iz mesta odpraviš takole v naravo in uživaš v vsem kar ti narava ponuja. Iz srca vam lahko rečem, da še nisem doživela kaj tako lepega, pristnega. Zagotovo jih naslednje leto zopet obiščem. Če vas zanima še karkoli v zvezi z nastanitvijo mi lahko pišete ali pa kontaktirate njih. Ogledate si lahko tudi vse objave, ki sem jih v obliki story-jev shranila na Instagramu v zbirki "glamping"


Hvala Glamping Savinja Ljubno za prijazno povabilo in tako lepo gostitev☀