Na testu: samoporjavitveni izdelki Glamoric

25 October 2020


Iskreno sama nisem nikoli uporabljala samoporjavitvenih izdelkov. Največji razlog je bil v tem, da sem se vedno bala tipičnega vonja po korenčku, lisaste kože in oranžne barve, ki naj bi jo dali takšni izdelki. Zato sem se vedno raje zanašala na vroče poletne dni in lovljenje sončnih žarkov na plaži. Obožujem videz zagorele polti. Sama sebi sem veliko lepša, kadar imam lepo, rjavo barvo. Zavedam pa se, da sončenje ni niti malo zdravo. Zato sem vesela, da sem prejela v test nove izdelke znamke Glamoric, ki so poskrbeli, da sem v zgodnjih jesenskih dneh obdržala barvo, ki sem jo dobila skozi vso poletje.


V test sem prejela naslednjih 5 izdelkov:
* Porjavitveni losjon Summer Kissed (odtenek dark z vonjem kokosa) (klik)
* Porjavitveni mousse kokos (light tan) (klik)
* Porjavitveni mousse jagoda in vanilija (medium tan) (klik)
* Bye bye tan korektor (klik)
* Rokavica za nanos samoporjavitvenega izdelka 

*Blog objava je bila zapisana leta 2020, v letu 2021 je podjetje spremenilo videz embalaže, produkti ostajajo enaki :)* 
 Kakšen je postopek samoporjavitve z izdelki Glamoric? 


1) Najprej izberite željeni odtenek. Če imate zelo bledo kožo in si želite rahle porjavitve, potem izberite mousse kokos (light odtenek). Če že imate nekaj barve ali pa je vaša polt rjava, potem izberite mousse jagoda vanilija (medium tan). Če pa si želite biti res ekstra rjavi, potem uporabite losjon z vonjem kokosa (dark tan)
2) Pred uporabo operite rokavico za nanos in jo posušite (mora biti čista in suha!)
3) Preden se lotite postopka samoporjavitve, poskusite kako se obnese izbrani odtenek na majhem predelu kože. Nato počakajte kakšen dan, da se barva razvije
4) Pojdite pod tuš in si naredite piling, da odstranite odmrle delce kože in pripravite kožo na postopek samoporjavitve
5) Kožo dobro osušite z brisačo. Odsvetujem vam britje tik pred nanosom
6) Peno ali losjon nanesite na rokavico in nato s krožnimi gibi nežno vtrite v kožo. Če imate zelo suho kožo lahko na predel komolcev in kolen nanesete pred uporabo še malo negovalnega losjona, da zmehča kožo
7) Počakajte, da se pena posuši (kar je zelo hitro, hitreje kot losjon!). Ko se posuši se lahko oblečete
8) Barva se razvije v osmih urah 
9) Če vam barva ni všeč jo lahko "izbrišete" s korektorjem. Če vam odtenek ni dovolj rjav lahko nanos čez nekaj dni ponovite

Ne ustrašite se barve pene, ki je temno rjava/zelena. Pri postopku nanosa peno dobro vtrite v kožo in pazite, da jo ne dobite na oblačila. Najbolje je, da peno nanašate na ploščicah/v banji in ste pri tem popolnoma goli. 


Kakšen je učinek uporabe samoporjavitneve pene Glamoric?

Ker sem barvo od poletja že imela sem posegla po srednjem odtenku, torej sem uporabila peno z aromo jagode in vanilije. Najsvetlejši odtenek (kokos) bom uporabila spomladi, odtenek dark pa naslednje poletje. 

Meni je bila barva, ki sem jo nanesla zelo všeč. Ravno pravšnji odtenek sem izbrala zase, glede na trenutno stopnjo porjavitve. Vonj pri nanosu je bil nežen, sladek,  ampak ni toliko izstopal, da bi zaznala jagodo in vanilijo. Barva se ob stiku s kožo in ob masiranju ne vidi, tako da si morate zapomniti kje ste izdelek nanesli in kje še ne. Pena na koži se dokaj hitro posuši, seveda pa ne čisto do konca, še vedno ostane na koži filter, ki nas spomni, da imamo nekaj gor. Vsak samoporjavitveni izdelek ima vonj po korenčku in ta ga ima tudi, ker je to normalno. Ta vonj se razvije cca. 30 min po nanosu.  

Na spodnji fotografiji lahko vidite kako močno se opazi srednji odtenek na levi nogi. Prav tako boste opazili (na desni nogi), da sem že imela kar veliko barve od poletja, zato je pena to barvo še bolj poudarila. Odtenek Glamoric samoporjavitvene pene je zelo lep, ni pretirano rjav, prav tako pa tudi ni oranžen. Koža izgleda naravno, zdravo. 

Uporaba Glamoric samoporjavitvene pene odtenek medium na levi nogi
Hvala za branje 💞
Ta objava je nastala v sodelovanju z Glamoric, vendar je mnenje o izdelkih podano iskreno!