Predstavitev znamke Oilright

5 January 2021


Vsi, ki me spremljate na instagramu, zagotovo veste, da sem velika ljubiteljica svečk. Zbiram jih že od otroštva in ta ljubezen je z leti vedno večja. 


Letos sem naključno odkrila blagovno znamko Oilright, ki je takoj pritegnila mojo pozornost, zato sem se malo bolj poglobila v samo znamko in svoje mnenje želela predstaviti tudi vam. 


Verjetno skoraj vsi pogosto uporabljate jedilno olje pri pripravi hrane, nekateri za peko palačink, drugi za cvrtje krompirčka, pripravo omlete ali kaj drugega. Dejstvo je, da je to zelo uporabljena sestavina v kuhinji. Po uporabi jedilnega olja ga marsikdo čisto spontano zlije v odtok, nekateri pa ga prihranijo in ga uporabijo še nekajkrat preden ga tudi ti odvržejo v odtok. Redko kdo pa se zaveda, da s tem povzroča veliko škodo okolju.


Ali ste vedeli, da 1 liter odvrženega olja, ki ostane po cvrtju onesnaži približno 1.000 litrov vode? 


Na tej spletni strani si lahko preberete, zakaj je napačno odvrženo odpadno jedilno olje velik problem in obremenitev za okolje - vodo.


Verjetno tudi niste vedeli, da je odpadno jedilno olje prepovedano mešati z ostalimi odpadki in ga odvajati v kanalizacijo. Kar bi morali narediti vsi je to, da po uporabi odpadno olje zbiramo dalj časa in ga nato odpeljemo na zbirne centre za ločene zbrane odpadke. To je dejansko zapisano v Uredbi o ravnanju z odpadnimi jedilnimi olji in mastmi.


Jaz tega nisem vedela, priznam. Upam, da se sedaj tudi tisti, ki to berete, zavedate te problematike.    O OILRIGHT


Oilright je znamka, ki skrbi za to, da se odpadno jedilno olje reciklira v naravi prijazne izdelke/svečke. 


V ponudbi imajo svoje dišeče sveče,"naredi sam" pakete za idelavo sveč doma in pa "obarvaj sam" barve. 


V podjetju so bili tako prijazni, da so mi v test poslali njihovo svečo in 3 DIY naredi sam paketke, s katerimi sem lahko ustvarila svoje prve svečke. 

OILRIGHT DIŠEČE SVEČE


 • narejene iz prečiščenega odpadnega slovenskega jedilnega olja
 • 100% naravne
 • narejene iz netoksičnih naravnih dišav (ne iz eteričnih olj)
 • brez barvil
 • gorijo dlje kot parafinske sveče
 • so brez C02 odtisa (sveča je CO2 nevtralna, saj proizvede ravno toliko CO2, kolikor ga je za rast porabila rastlina, iz katere je bilo proizvedeno olje)
 • so prijazne vašemu zdravju


Oilright dišeče sveče so na voljo v 10 različnih vonjih. Moj najljubši je spiced wood (nežen, lesni, orientalski, moški vonj), vanilija (pristen sladek vonj po vanilijevih rogljičkih), klinčki in cimet (nežen vonj po božičnih kolačkih) ter figovo mleko (zelo nežen mlečno-sadni vonj).


Sveče so nevtralne barve in pakirane v steklu iz Steklarne Hrastnik. Priloženi je pokrovček iz plute, ki se lahko uporabi kot podstavek za zaščito pohištva, z njim pa lahko pokrijete še gorečo svečo in jo s tem enostavno ugasnete. 

OILRIGHT "NAREDI SAM" INOVATIVNI PAKETI ZA IZDELAVO SVEČ DOMA


 • inovativen izdelek
 • primeren tudi za najmlajše
 • postopek izdelave je enostaven
 • en paket vsebuje sestavine za 3 sveče
 • na voljo v 11 vonjih

Tile DIY paketi so me tako razveselili. Med izdelavo sem se vrnila v otroška leta, ko sem z največjim veseljem ustvarjala nekaj zanimivega. 

Posamezen paket vsebuje vse potrebno za izdelavo treh sveč: prašek za izdelavo voska z netoksičnimi dišavami, 3 bombažna stenja, 1 merilno žličko in podrobna navodila. Potrebujete le še (odpadno) jedilno olje in mikrovalovno pečico oziroma štedilnik in pa embalažo - kozarček.

V procesu ni packanja, brez skrbi. Vse imate narejeno v 3 minutah. Posoda, ki jo uporabite za vosek se zelo enostavno ščisti. 


Jaz sem se odločila svoje svečke podariti najbližjim za božična darilca. Morali bi videti njihove nasmeške na obrazu, ko so videli ročno narejeno svečko. Uporabila sem kozarčke, ki smo jih imeli od vlaganja, okrasila pa sem jih s pentljo. 

KONČNO MNENJE


Mislim, da mi ni treba posebaj poudarjati, da sem nad samo blagovno znamko, kakor tudi nad izdelki čisto navdušena. Hvalžena sem, da imamo v Sloveniji podjetja, ki jim je mar za okolje. Podjetja, ki delajo dobro in ki imajo čudovite izdelke. Sploh ne vem, če bom še kdaj gledala na ostale sveče tako kot sem do zdaj, ker mi nobena ne bo več posebna, odkar sem spoznala Oilright izdelke.


Če jih želite podpreti lahko poklikate na njihovo spletno stran, si preberete še več o njihovi zgodbi in si privoščite kakšen okolju prijazen izdelek. Naj vam povem še to, da imajo pri njih vedno brezplačno poštnino. Čudovito ane?