4 top ideje kje lahko izkoristiš turistične bone

20 July 2021

Ta objava je nastala v največji meri zaradi vaše želje, ker ste me na instagramu lepo prosili, da delim lokacije, kjer sem lansko leto koristila svoje turistične bone. Turističnih nastanitev po Sloveniji je res veliko in izbira je ogromna, vendar verjamem, da vam bo moja objava prišla zelo prav, če iščete malo bolj posebne nastanitve. 


Po prejemu lanskoletnih bonov, sem se odločila, da jih bom porabila za nastanitve, ki so nekaj posebnega. Škoda bi mi bilo porabiti vsoto za nekakšno čisto običajno nastanitev. Poleg tega pa se mi zdi odlično izkoristiti turistične bone za nekaj, kar si drugače mogoče ne bi privoščili. 


1) Goriška brda - Posestvo Pintar


Toplo vam priporočam, da obiščete Goriška brda. Mislim, da je to popolna lokacija za koriščenje turističnih bonov, saj je tam mnogo krasnih nastanitev in veliko luštnih kotičkov za oglede. Jaz sem se odločila za Posestvo Pintar v vasici Brestje (Kojsko) in mislim, da bolje ne bi mogla izbrati. V Brdih sem obvezno želela imeti bazen s pogledom na vinograde in tukaj sem imela točno to. Za 2 nočitvi z zares božanskim zajtrkom za 2 osebi in koriščenjem bazena sem "plačala" 180 eur. Bivala sem v suiti nasproti bazenčka. Suita ima veliko dnevno sobo kjer je sedežna, stojalo s knjigami ter miza,  kopalnico, spalnico ter vrtno garnituro pred vstopom v suito. Kuhinje v suiti ni. Posestvo vodi zelo prijazna družina, ki vam je vedno na razpolago, če kaj potrebujete. Ponujajo tudi degustacijo domačih pridelkov in njihovih Pintar vin (ter ogled vinske kleti ter vinogradov), ki jih lahko potem tam kupite. Parkirišče je brezplačno. Če se odločite za nočitev pri njih, potem res priporočam, da doplačate za degustacijo vin, ker vam ne bo žal. :)


O Goriških Brdih in Posestvu Pintar bo kmalu spisana nova blog objava, kjer vam bom povedala več o tem, kaj si lahko v Brdih ogledate. Do takrat pa lahko najdete vse shranjeno TUKAJ na instragamu. 


Bazen s pogledom na vinograde

Obilen zajtrk

Omarica s knjigami in kavomatom

Spalnica v suiti

Zunanja terasica ob bazenu


2) GG art apartmaji Piran


Vedela sem, da si poleg Brd želim bon izkoristiti v mojem ljubem Piranu. Tam je res težko najti krasno nastanitev, ki nima vrtoglave cene in zato sem zelo vesela, da sem našla te apartmaje. Gre za nastanitev z imenom GG art apartments, ki se nahajajo nekaj minut hoje od samega centra oz. Tartinijevega trga v idilični pisani ulici. Bivala sem v apartmaju št. 3, ki ima čudovit moderen interier in krasen balkonček. Na balkonu lahko zjutraj pojeste zajtrk, popijete kavo in preprosto uživate. Nekaj korakov od apartmaja je trgovinica in restavracije.  Za 1 nočitev za 2 osebi sem "plačala" 80 eur.  Zajtrka ne ponujajo, ima pa apartma kuhinjico z vsemi potrebnimi potrebščinami. Parkirišča v Piranu ni, zato morate parking plačati posebaj, cca 12 eur na dan v parkirni hiši. 


Več o mojem bivanju si poglejte TUKAJ.


Apartma št.3 s kuhinjico in balkonom

Svetla moderna kopalnica

Kuhinja

Balkon apartmaja 3


3) Posestvo Na Škaluc


To posestvo sem imela na wish-listi že zelo dolgo časa in tako želela sem si prenočiti tam, ampak mi je bila cena vedno previsoka, zato sem se pri njih odločila izkoristiti turistični bon in vesela sem, da sem s tem potešila svojo željo po bivanju v hiški na drevesu. Iskreno mi je bila sama izkušnja nekaj nepozabnega, zaradi bivanja v drevesni hiški, ampak sem mogoče pričakovala malo več za ta denar. Posestvo Na Škaluc se nahaja v Trobnem Dolu v Šentrupertu in je obdan s samo naravo.  Za 1 nočitev za 2 osebi v hiški v krošnjah z vključenim zajtrkom in brezplačno uporabo wellnessa (savne ter jacuzzija) ter zunanjega bazena sem "plačala" 200 eur. V hiški je postelja, grelna peč, kopalnica in pa balkonček. Meni je bilo v sredni septembra premrzlo za sedenje v senci na balkonu. Kuhinje ni, prav tako ni na voljo za skupno rabo nikjer na posestvu, restavracije pa ni v bližini. Ponujajo le zajtrk, vendar se mi je zdel bolj skop (v primerjavi z zgoraj omenjenim in cenejšim Posestvom Pintar). Priporočam obisk v poletnih mesecih nekje do sredine septembra, ko je še toplo, da boste lahko koristili bazen - v sredini septembra je bilo za uporabo že premrzlo. Wellness je bil lociran nekaj korakov od najine hiške, vendar vseeno imejte v mislih da je malo smotano hoditi do wellnessa in do hiške nazaj, če je mrzlo/sneg/dež. Če bi ponovno izbirala bi vsekakor posestvo obiskala še enkrat,  saj mi je bilo zelo prijetno, le izbrala bi kakšen toplejši termin. Zelo mi je bilo všeč to, da imajo wellness. Parkirišče je brezplačno.

Več o mojem bivanju si poglejte TUKAJ.


Najina velika hiška na drevesu ter potka do hiše

Balkonček s pogledom na drevesa

Svetla kopalnica s pogledom na drevesa

Wellness (jacuzzi in savna)Bazen


4) Glamping Savinja Ljubno


Tukaj svojih bonov nisem koristila, sem pa imela lansko leto s ponudnikom te krasne nastanitve sodelovanje in so mi povedali, da nudijo tudi koriščenje turističnih bonov in definitivno bi jih jaz koristila tam, če ne bi imela z njimi sodelovanje, ker mi je bila sama izkušnja tako krasna. Več o mojih vtistih in o samem glampingu si lahko preberete v posebni blog objavi tukaj. Jaz sem si zelo dolgo želela izkusiti pravi glamping in v Glamping Savinja Ljubno mi je bilo nepozabno. Cena za 1 noč za 2 osebi je po trenutnih cenah 70 eur za spanje v leseni hiški v krošnjah. Zajtrka ne ponujajo, imajo pa ogromno odprto kuhinjo, ki ima vse potrebščine za pripravo obrokov. V bližini so tudi razne restavracije. Imejte v mislih, da je kopalnica skupna (je sicer zelo čista in luštna), ampak se morate sprehoditi do nje, zato rezervirajte nastanitev obvezno poleti oz. nekje do sredine septembra, ko ne bo mrzlo in ne bo dežja ali snega. V leseni hiški. oz šotoru je samo postelja, ob hiški pa je vrtna garnitura za počivanje. Parkirišče je brezplačno. 


Več o mojem bivanju si poglejte TUKAJ.


Najina lesena hiška


Notranjost hiške

Prostor za hiško

2 kopalnici za skupno uporabo
Notranjost skupne kopalnice


Kuhinja za skupno uporabo

Prostor za zajtrkovanje ali posedanje pred hiškoUpam, da vam je bila objava koristna in da ste z njo dobili kakšno fino idejo za koriščenje vaših turističnih bonov. 
Sledite mi lahko tudi na instagramu :)